Весници и вести од Барбадос

Весници од Барбадос: Еве листа од најдобрите весници од Барбадос. Сите весници на листата се избрани за нивната фокус на вести, политика, дебата и социјален развој во Барбадос и на меѓународно ниво. И покрај мала популација, Барбадос има горда и долга историја на независен весник новинарство. Тука се најважните извори на вести на острови: