Весници и вести од Бенин

Весници од Бенин: Еве листа на онлајн весници во Бенин. Официјален јазик е француски и сите весници се напишани на француски јазик. Независен весник новинарството е релативно нов во Бенин. Во 2002 година Бенин имаа само еден дневен весник \"Ла нацијата\" (порано позната како \"Ehuzu\") со дневен промет од околу 12.000. Денес постојат околу 50 други весници и списанија во Бенин. Тука се најважните извори на вести од Бенин: