Весници и вести од Боцвана

Боцвана весници: Ова е нашиот избор на најзначајните онлајн извори на вести од Боцвана. Постојат само два дневни весника во Боцвана, и се контролирани од страна на владата. Јас се вклучени некои други медиуми на интернет, која опфаќа прашања во Боцвана да ви даде една поширока перспектива. Тука е најважниот онлајн вести сајтови на Боцвана: