Весници и вести од Ватикан

Весници од Ватикан. И покрај големината на Ватикан, има голем број на извори на вести од малата земја во Рим. Тие служат соборната јавноста ширум светот со вести за тековни настани во Католичката црква и Ватикан. Сите весници се слободни за да пристапите на интернет.