Весници и вести од Гренланд

Весници и други извори на вести од Гренланд. Гренланд е независна дел од данското кралство. Земјата има две национално весници објавени неделно. Еден од нив, \"Sermitsiaq\" има веб-сајт со дневни вести и во Данска и Гренланд. Единствениот извор на англиски вест е \"Арктик весник\". Сите извори на вести се слободни за да пристапите на интернет.