Весници и вести од Данска

Дански весници. Данска беше меѓу првите земји да ги објавуваат весници. \"Берлингске Tidende\" е објавен од 1749. Еве ја мојата листа на значајни, секојдневно, онлајн весници во Данска, кој опфаќа економија, политика, општество и општи вести. Онлајн весници од имаат бесплатен пристап до повеќето содржини.