Весници и вести од Западна Сахара

Весници од Западна Сахара. Западна Сахара е меѓу повеќето од сиромашните земји во светот. Не постои редовна весници се објавени во Западна Сахара, но неколку меѓународни организации се покриваат со ситуацијата во Западна Сахара на нивните веб-сајтови. Тука се најважните извори на вести што ги опфаќа Западна Сахара: