Весници и вести од Кургистан

Весници од Киргистан. Овде е мојот избор на најдобар онлајн весници и други извори на вести од Киргистан. Јас избрав за весници, бидејќи на уредничко покривање на теми како што се политиката, економијата, финансиите, општество и меѓународните прашања. Онлајн весници се слободни да пристапите и да се прочита на интернет.