Весници и вести од Намибија

Вести и весници од Намибија. Намибија има голем избор на онлајн извори на вести, и покрај малата големина на земјата. Во споредба со другите земји во регионот, Намибија го прошири слободата на печатот. Весниците од Намибија е избрана поради нивното покривање на теми како што се политиката, економијата, животната средина, општеството, финансии и меѓународни прашања. Онлајн весници се слободни да пристапите и да се прочита на интернет.