Весници и вести од Нигер

Весници од Нигер. Нигер е меѓу петте најсиромашните земји во светот, но земјата има жив весникот индустрија и релативно независни и слободни медиуми. Еве ја мојата листа на најважните весници во Нигер. Весниците од Нигер, може да се користи бесплатно и тие се ажурираат секојдневно.