Весници и вести од Нов Зеланд

Весници од Нов Зеланд. Еве ја мојата неофицијална листа на најдобрите и најзначајните весници во Нов Зеланд. Весниците се избрани за нивната фокус на дневни вести, политика, дебата и економијата. Друг критериум е дека весниците треба да се пишува за меѓународните односи. Весниците на листата се сите слободни за да пристапите на интернет: