Весници и вести од Норвешка

Список на норвешки весници. Се читаат весници во Норвешка повеќе од било каде во светот. Рекорд голем број на продадени весници ПР. глава на жител се одбележува и во користењето на онлајн весници. Овде е мојот избор на норвешки весници на интернет, со што значително се одразува на норвешкото општество. Весниците ги покрие теми како што се: политиката, економијата, дебата и општи вести во Норвешка и на меѓународно ниво. Сите весници се слободни да се прочита на интернет.