Весници и вести од Словенија

Тука ќе најдете избор на највлијателните онлајн весници од Словенија. На словенечки весници се избрани поради нивната висока уредувачки стандарди. Сите тие се пишува за политика, општи вести, општество и националните прашања, како и меѓународни теми. Весниците во листата подолу сите се слободни за да пристапите и да чита.