Весници и вести од Тахити

Весници од Тахити, најголемиот остров во Француска Полинезија во Пацификот. Овде е мојот избор од најзначајните онлајн извори на вести од Тахити. Весниците се слободни да пристапите и да се прочита на интернет. Јас избрав овие весници за да им даде на другите новинари краток и соодветен преглед на тековните работи на Тахити.