Весници и вести од Таџикистан

Онлајн весници од Таџикистан. Слободата на медиумите и слободата на говорот е загарантирана со уставот, но властите во Таџикистан често се ограничи оваа слобода во практика. Еве ја мојата листа на најзначајните онлајн извор на вести од Таџикистан. Јас избрав за онлајн весници, бидејќи на нивната покриеност на политиката, финансиите, економијата, општеството и меѓународните прашања. Сите весници во списокот имаат слободен пристап.