Весници и вести од Тонга

Весници од Тонга. Тонга има четири печатени неделни весници. Само еден од нив, Matangi, има веб-сајт со бесплатен пристап до вести. Јас исто така се вклучени во форумот многу популарни Тонга Тонга планета, бидејќи тоа е еден од главните секундарен извор вести.