Весници и вести од Шпанија

Шпански весници: Тука е неофицијална листа на најважните онлајн весници во Шпанија. Не сум направил оваа листа за да им даде на истражувачи, новинари и други заинтересирани преглед на актуелните настани во Шпанија. Весниците имаат фокус на општеството, економијата, политиката и дебата во Шпанија и на меѓународно ниво. На шпанските весници на листата се слободни за да пристапите на интернет. Најголемите весници во Шпанија е \"Ел Паис\" со тираж од околу 350.000 примероци дневно.