Зошто

Прво на сите јас сум новинар Бидејќи

Јас се изгради овој сајт, како алатка во мојата секојдневна работа. Работа започна во 2004 година сум бил во потрага по светските медиуми база на податоци многу често, додека работел на приказни. Некои го најдов цел повеќето проекти што немаат подеднакво Продолжува Нивниот фокус на општи вести, политика, економија, итн За жал гол вклучени извори на вести од низок квалитет и веб-сајтови со многу специјализирани медиуми. И што е најлошо, врските има-е скршена или URL-има-е тешко да се запамети.

Јас едноставно сакаат да се направи подобро да се обезбеди дека сте лесен пристап до главните национални и секојдневно се ажурира извори на вести од целиот свет, без разлика дали сте новинар, истражувач, онлајн медиуми дизајнер, Загрижени патник или студент.